Skip to main content

Ali ste vedeli, da obstaja tudi svetovni dan varnostnega kopiranja – World Backup Day?

Če niste, sedaj veste.

Dan pred 1. aprilom, ko je čas za prvoaprilske šale in smešnice, to je  31. marca, obeležujemo svetovni dan varnostnega kopiranja, ki pa je še kako resna stvar.

Dokler je vse v redu, nihče ne pomisli na varnostne kopije in njihov pomen.

Ko pa se zalomi, so varnostne kopije edina rešilna bilka, ki vam omogoči dostop do vaših dragocenih podatkov – naj si bodo to poslovne baze podatkov, slike iz preteklih potovanj in vaših otrok, diplomska naloga v nastajanju, ki ste jo pisali zadnjega pol leta itd. 

Varnostne kopije so res nepogrešljiv, a velikokrat spregledan del informacijske tehnologije.

Med enostavnejše načine varnostnega kopiranja za fizične osebe oz. povprečnega uporabnika računalnika, spada varnostno kopiranje na USB ključ ali zunanji prenosni disk.  

Velikokrat spregledano je varnostno kopiranje pametnih telefonov in njihove vsebine. To lahko najlažje opravite preko ponudnikov oblačnih storitev. Na ta nič so vaši podatki iz pametnega telefona varnostno kopirani v oblak. V primeru izgube, okvare, uničenja telefona ali virusa na telefonu, bi morali biti sposobni varnostne kopije obnoviti na nov oz. »čist« telefon.

V članku https://www.varninainternetu.si/tri-varnostne-kopije-na-katere-vsi-pozabljamo/

si preberite uporabne in enostavne nasvete, kako opraviti varnostno kopiranje vaših nepogrešljivih podatkov.

Naredite varnostno kopijo svojih podatkov še danes.

Iščete sodobno, napredno in avtomatizirano rešitev varnostnega kopiranja, ki vaše podatke shranjuje ločeno od vaših primarnih sistemov in mrež? 

Podjetje Hyperlink z blagovno znamko CloudBackup.si v Sloveniji zastopa podjetje Druva:Data Resiliency Cloud, ki vaše podatke varno shranjuje v oblak in vam omogoča dostop do njih, kadar koli jih potrebujete.

Pišite nam na druva@hyperlink.si ali nas pokličite na 051/200-025 za neobvezujoč posvet.